Vijeće mladih župe Duha Svetoga - Jarun

Duhovna obnova Salezijanske mladeži

U subotu, 12. travnja, don Mladen Delić održao je duhovnu obnovu u kripti crkve Svete Mati Slobode. Okupilo se 70ak mladih pokreta Salezijanske mladeži. Nakon kratkog nagovora don Mladena, mladima je pružena prilika za sakrament svete ispovijedi. Simbolično, na početku obnove, svaki sudionik oko ruke dobio je komad špage koja simbolizira grijeh.

Održan susret ususret SHKM Dubrovnik 2014.

U nedjelju, 13. travnja u crkvi Sv. Mati Slobode održana je posljednja kateheza i zajednički susret  svih srednjoškolaca, studenata i ostalih mladih ususret SHKM Dubrovnik 2014. Susret je vodio don Damir Stojić, SDB. Izrazio je veliko zadovoljstvo što se na ovo hodočašće mladih odazvalo 550 mladih koji će popuniti 11 autobusa i krenuti put Dubrovnika. U svome nagovoru, objasnio je koji je cilj hodočašća i svakom sudioniku zadao zadaću da u ovo hodočašće ugradi barem jednu nakanu. Također, u nagovoru, don Damir je pričao o slobodi. Tumačio je Pavlovu poslanicu Galaćanima gdje se posebno dotakao rečenice "Za slobodu nas je Krist oslobodio. Prema tome, budite nepokolebljivi i ne dopustite da vas ponovno uprežu u jaram, u ropstvo" (Gal 5,1). Nakon nagovora uslijedilo je prekrasno klanjanje pred presvetim. Susret je pjesmom animirao župni zbor srednjoškolki "Mirabilia Dei". Nakon klanjanja su prisutni sudionici imali priliku upoznati svog voditelja autobusa i od njih  dobiti sve informacije o susretu.

Uskrsna prodajna izložba

Vrijedne ruke naših gospođa iz župne Tehničke radionice i ove godine su priredile prekrasne i mnogobrojne pisanice, preko 300 komada. Pisanice je trebalo prvo ispuhati, pa obojati te na kraju ukrasiti različitim ukrasima. Motivi na jajima su raznoliki. Gospođe iz Tehničke radionice i Vijeće mladih organiziraju prodajnu izložbu uoči blagdana Cvjetnice i Uskrsa. Sav prihod ići će u svrhu nabave i kupovine vitraja za našu kapelicu. Cijene pisanica biti će simbolične.

Duhovna priprava za korizmu u župi Duha Svetoga

Korizma je priprema za Uskrs. Korizma ima isti smisao kao i križ koji nosimo svakog dana. Križ nije sam sebi svrhom nego je put do Uskrsa, put do raja. Križ zato nosimo da na njemu umremo sebi, tj. da umre naš "ja", da bi u nama uskrsnuo Krist. Divno je to doživio i izrekao sv. Pavao kad je rekao: "Ne ži­vim više ja, nego u meni živi Krist."

Studentsko hodočašće u Rim


Dragi studenti,
Studentski pastoral ove godine organizira hodočašće u Rim koje će se održati od 27.3. do 1.4. 2014. godine. Cijena hodočašća je 300 eura. Detaljne informacije o programu i prijavama možete vidjeti ovdje.

27. OPĆI SABOR DRUŽBE

   

   Ovo je službeni logo 27. Općeg Sabora Družbe.

200 godišnjica don Boscova rođenja

Dvjestota godišnjica don Boscova rođenja

 

Saleo - Vijesti s Knežije