Vijeće mladih župe Duha Svetoga - Jarun

Hodočašće mladih u Mariju Bistricu

Tradicionalno hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u hrvatsko nacionalno marijansko svetište Majke Božje Bistričke ove će se godine održati u subotu i nedjelju, 13. i 14. rujna.

Odgođena tradicionalna župna roštiljada

Dragi župljani!

Naša tradicionalna župna roštiljada koja se trebala održati u subotu 7.6 odgođena je! Zbog katastrofalne poplave u Slavoniji i BiH odgodili smo našu župnu roštiljadu na jesen.

Sva sredstva koja bi bila utrošena u organizaciji roštiljade usmjerit će se za pomoć poplavljenima. Ovim putem zahvaljujemo svim župljanima na materijalnoj i novčanoj pomoći koju su dali za poplavljene, a potičemo Vas da i dalje u skladu s Vašim mogućnostima to činite jer će tek sada pomoć biti najpotrebnija kada se voda povuče. Dakle vidimo se na velikoj tradicionalnoj župnoj roštiljadi na jesen.

Neka Vas prati zagovor Marije Pomoćnice i Sv. Ivana Bosca!

Ljeto na Prviću

Kao i do sada naša župa organizira ljetne aktivnosti za osnovnoškolce i srednjoškolce na otoku Prviću. Ove godine se nude dva termina. U prvom terminu od 15. do 21. lipnja mogu sudjelovati krizmanici i ostali osnovnoškolci. Drugi termin je od 29. lipnja do 5. srpnja i otvoren je prvenstveno za srednjoškolce koji aktivno sudjeluju u radu župe, animatori, ministranti, pjevači i sportaši. Cijena susreta je 660 kn po osobi.

Jarun na susretu hrvatske katoličke mladeži u Dubrovniku

Nakon sveopće nestrpljivosti, uzbuđenosti, priprema i iščekivanja, dočekali smo i ovaj petak kad su se mladi  iz crkve Svete Mati Slobode okupili, zajedno sa svojim voditeljima na misnom slavlju, koje je predvodio studenski kapelan don Damir Stojić sa primarnom namjerom blagoslova svih prisutnih sudionika devetog po redu Susreta hrvatske katoličke mladeži. Tako je iz naše Župe čak jedanaest autobusa mladih srednjoškolaca i studenata krenulo u večernjim satima put Dubrovnika.

Duhovna obnova Salezijanske mladeži

U subotu, 12. travnja, don Mladen Delić održao je duhovnu obnovu u kripti crkve Svete Mati Slobode. Okupilo se 70ak mladih pokreta Salezijanske mladeži. Nakon kratkog nagovora don Mladena, mladima je pružena prilika za sakrament svete ispovijedi. Simbolično, na početku obnove, svaki sudionik oko ruke dobio je komad špage koja simbolizira grijeh.

27. OPĆI SABOR DRUŽBE

   

   Ovo je službeni logo 27. Općeg Sabora Družbe.

200 godišnjica don Boscova rođenja

Dvjestota godišnjica don Boscova rođenja

 

Saleo - Vijesti s Knežije