Primopredaja službe provincijala i novo vijeće Hrvatske salezijanske provincije

don Milan Ivančević i don Tihomir Šutalo

U kapelici sv. Ivana Bosca na Knežiji izvršena je 15. lipnja 2024. primopredaja službe provincijala Hrvatske salezijanske provincije. Dosadašnji provincijal don Tihomir Šutalo predao je službu novoimenovanom provincijalu don Milanu Ivančeviću. Svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio don Milan Ivančević uz asistenciju regionalnog savjetnika don Romana Jachimowicza i dosadašnjeg provincijala, okupilo je 30 – ak braće iz raznih salezijanskih zajednica.

U prigodnoj homiliji don Roman je naglasio da ovim činom provincijal ne preuzima samo vlast, nego prihvaća to kao poziv i čin služenja. Istaknuo je, također, da salezijanska duhovnost svoj temelj ima u živom odnosu s Isusom i Marijom, svakodnevici kao mjestu susreta s Bogom te u evangelizaciji i služenju mladima. To opredjeljenje nikada ne smijemo izgubiti. Društvo u kojem živimo prožeto je različitim političkim i ideološkim previranjima, no salezijanac koji živi salezijansku duhovnost može biti siguran da ostvaruje svoj poziv i poslanje u Crkvi.

Na završetku slavlja don Tihomir se obratio braći i zahvalio na iskazanom povjerenju te zaželio don Milanu blagoslov i bratsku podršku u vršenju službe koju je preuzeo.

Prije blagoslova don Milan je izrazio zahvalnost don Tihomiru na njegovu dosadašnjem vršenju službe i na svemu učinjenom u proteklih šest godina. Prisutnu braću potaknuo je da ne zaboravimo da smo radnici u Gospodinovom vinogradu i da nam je On povjerio ovo poslanje. Pozvao je braću na molitvu i na neprestano zalaganje i trud oko bratskog zajedništva.

Također, vrhovni poglavar salezijanske Družbe kard. Angel Fernandez Artime, uz suglasnost svoga vijeća, potvrdio je nove članove provincijalnog vijeća za sljedeće trogodište 2024. – 2027. Članovi provincijalnog vijeća su don Branko Bendra – provincijalov vikar, don Damir Stojić – provincijalni ekonom, don David Leskovar – povjerenik za pastoral mladih, don Mladen Delić – član vijeća, don Ivan Širić – član vijeća te don Rudi Paloš – tajnik provincije.

Provincijalno vijeće

HRVATSKA SALEZIJANSKA
PROVINCIJA SV. IVANA BOSCA

Omiška 8, 10000 Zagreb

OIB: 84689255140

IBAN: HR26 2360 0001 1012 7524 0

salezijanci@donbosco.hr

Imenik

Uvjeti korištenja

HRVATSKA SALEZIJANSKA PROVINCIJA
SV. IVANA BOSCA

Omiška 8, 10000 Zagreb

OIB: 84689255140

IBAN: HR26 2360 0001 1012 7524 0

salezijanci@donbosco.hr

Imenik

Uvjeti korištenja

© 2024. Hrvatska salezijanska provincija sv. Ivana Bosca.

Sva prava pridržana.